U trendu

Hezbolah potvrdio smrt tri borca nakon izraelskog napada na jugu Libana

Tri borca libanskog šiitskog pokreta Hezbolah ubijena su danas tokom izraelskog napada na kuću u kojoj su se nalazili u južnom delu Libanu, saopštio je taj pokret.

„Tri pripadnika Hezbolaha su ubijena, a dvojica teško povređena tokom izraelskog napada koji je gađao jednu kuću u gradu Al Džabin“, izjavio je za Frans pres neimenovani izvor blizak Hezbolahu.

Libanski proiranski pokret je potvrdio tu vest i dodao da je on posle toga, gađao „dve zgrade koje koriste neprijateljski vojnici“ na severu Izraela, „kao odgovor na izraelske napade na sela na jugu“ Libana.

Zvanična libanska novinska agencija ANI javila je ranije danas da je „neprijateljska letelica sprovela napad na kuću u gradu Al Džabin“ i da su kola hitne pomoći „otišla u to područje“.

Od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze 7. oktobra, svakodnevna je razmena vatre izraelske vojske i Hezbolaha koji tvrdi da time podržava palestinski islamistički pokret.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem ciljeva na libanskoj teritoriji, uglavnom na jugu, uključujući i ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.