U trendu

I SSP protiv izgradnje crkve SPC kod plaže u Novom Sadu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novog Sada je danas saopštio da smatra da nema stvarne potrebe za izgradnju crkve SPC kod novosadske plaže „Štrand“ na Dunavu.

Izgradnju crkve predviđa Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“ koji će sledeće nedelje razmotriti gradski odbornici.

„Smatramo da za ovim novim verskim objektom nema stvarne potrebe, posebno ne nauštrb zelenila i dečijeg igrališta“ – piše SSP u saopštenju i kaže da „ne vidimo ni razlog za hitnost, te se očigledno radi o predizbornom guranju populističkih ‘projekata’ „.

SSP ukazuje da za taklve projekte koji značajno menjaju izgled nekog dela grada, mora da postoji većinska podrška građana, odnosno mesnih zajednica, a veće angažovanje mesnih zajednica je važan deo programa SSP „za povratak evropskog Novog Sada“ – piše u saopštenju koje je potpisao Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora SSP.

Danas se i novosadski Građanski pokret Bravo usprotivio nameri gradskih vlasti da se u blizini plaže Štrand na Dunavu izgradi verski objekat Srpske pravoslavne crkve i naveo da takva odluka ne može da se donese bez saglasnosti građana.

Taj pokret je ukazao da je u Novom Sadu sve manje javnih zelenih površina i uputio zahtev gradskoj vlasti da odloži donošenje odluke o izgradnjij crkve i da o tome razgovara s građanima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.