Insajder: Uhapšeno nekoliko aktivista udruženja ‘Ne damo Jadar’

Aktivista Udruženja „Ne damo Jadar“ Nebojša Petković uhapšen je danas u Loznici, a kako je za Insajder potvrdio aktivista Zlatko Kokanović, policija je večeras uhapsila i njega i još trojicu aktivista.

„Evo me upravo u ‘marici’, priveli su i mene i još trojicu ljudi“, rekao je za Insajder Zlatko Kokanović.

Portal je objavio snimak Kokanovića na kojem kaže da su u policijskom vozilu njih četvorica, da je Petković uhapšen ranije , što je potvrdila i njegova supruga.

Aktivisti udruženja „Ne damo Jadar“ danas su na dva sata blokirali železničku prugu kod Loznice, zbog mogućnosti da Ustavni sud, kako je to najavio direktor pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, u četvrtak, 11. jula, usvoji inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

Kokanović je nekoliko minuta pre hapšenja izjavio da se neće pomeriti sa pružnog prelaza dok ne puste uhapšenog Petkovića.

„Blokirali smo pružni prelaz u Banjskom šoru na dva sata kao upozorenje. Policija je došla, vadili su i pendreke. Mi nećemo da se raziđemo dok ne puste Nebojšu“, rekao je za Insajder aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović.

U policiji je Insajderu rečeno da rade na prikupljanju podataka i da će se uskoro obratiti saopštenjem.

Portal podseća da je aktivistu Nebojšu Petkovića predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na poligraf kako bi odgovorio na pitanje o tome „koga plaća Rio Tinto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.