U trendu

Izraelska vojska javlja da je sprovela kopnene upade u Gazu poslednja 24 časa

 Izraelske kopnene snage sprovele su upade na teritoriji pojasa Gaze poslednja 24 časa, javila je danas izraelska vojska pre očekivane kopnene ofanzive na tu gusto naseljenu palestinsku terititoriju.

„U poslednja 24 časa snage izraelske vojske sprovele su lokalizovane upade unutar teritorije pojasa Gaze“, u potrazi za „teroristima“ i za „oružjem“, navodi se u saopštenju.

Tokom tih operacija takođe su uloženi napori da se „nađu nestale osobe“, navela je vojska.

Kako se dodaje vojnici su takođe „rasformirali terorističke ćelije i infrastrukturu“, posebno ćeliju Hamasa koja je gađala protivtenkovskim raketama u pravcu izarelske teritorije.

Izraelska vojska pokrenula je rat posle krvavog napada palestinskog islamističkog Hamasa 7. oktobra iz pojasa Gaze na Izrael, i bez prestanka sprovodi artiljerijske napade na tu teritoriju koja je u opsadi.

Najmanje 1.300 Izraelaca, uglavnom civila, ubijeno je u napadima Hamasa a oko 150 osoba je oteto iz Izraela. Sa palestinske strane u izraelskim napadima poginulo je oko 1.800 ljudi, među kojima 583 dece, i izazvano je masovno premeštanje stanovništva Gaze posle naređenja izraelske vojske da se evakuiše sever.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar