Jedanaesti protest ispred RIK: još jedna šetnja do zgrade RTS

Učesnici jedanaestog po redu protesta zbog navodnih izbornih neregularnosti, krenuli su u šetnju od sedišta Republičke izborne komisije (RIK) prema zgradi Radio-televizije Srbije (RTS), gde će protest biti i završen.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je, obraćajući se okupljenima na protestu, da nažalost postoje oni koji se neće oprati od večne sramote, a da je to „javni medijski servis RTS i njegovo rukovodstvo“.

„Bujoševiću, Stefanoviću i ostali, upisali ste se u knjigu sramote. Jedanaest dana niste došli da uzmete izjavu od ljudi koji gladuju ovde. To se nikada nije desilo“, rekao je Aleksić, govoreći o predstavnicima te liste koji štrajkuju glađu.

Pozvao je zaposlene na RTS da ne budu „slepi poslušnici i oni koji su se prodali režimu Aleksandra Vučića“ i dodao da će, kada povorka stigne do te televizije, pročitati vesti koje ne mogu da se čuju na javnom medijskom servisu.

Aleksić je naveo i da nije čuo da se iko u tužilaštvu pozabavio „fiktivnim izdavanjem ličnih karata od strane Ministarstva unutrašnjih poslova“.

„Krijete jedni druge, jer ste uhvaćeni u krađi. Svi ste pod komandom jednog autokrate“, kazao je Aleksić.

Naveo je da je uhapšen još jedan student, zbog prekjučerašnjeg protesta ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i pozvao okupljene da se priključe sutrašnjem protestu studenata, kao i skupu „ProGlasa“ u subotu.

„Mi nismo rušitelji sistema i ne želimo nasilno da dođemo na vlast“, rekao je Aleksić povodom navoda da će protest u subotu biti nasilan.

Poslanica Jelena Milošević, koja osam dana štrajkuje glađu, zamolila je okupljene da ne odustaju od borbe i pozvala ih da sutra podrže studente, a u subotu „ProGlas“.

„Slobodni duh, ne samo ovog grada, nego ove zemlje ne sme da se ućutka. Ovde se ne brane samo glasovi Beograđana, ovde se brani Srbija i budući lokalni izbori, na proleće“, kazala je Milošević.

U Beogradu, ispred sedišta RIK-a počeo 11. protest zbog navoda dela opozicije o izbornoj kradji

U Beogradu, ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) počeo je 11 protest zbog navoda koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izbornoj kradji.

Ulica Kralja Milana,gde je sedište RIK-a je zatvorena za saobraćaj a neki od okupljenih duvanjem u pištanjke izražavaju nezadovljstvo dešavanjima na izborima 17. decembra.

Građani su ispunili ulicu ispred sedišta RIK-a, od Predsedništva Srbije do Skupštine grada Beograda , javila je reporterka agencije Beta.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ traži ponavljanje izbora u Beogradu i Srbije dok je vlast ranije više puta odbacila njihove tvrdnje o izbornim neregularnostima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.