U trendu

Jeremić: Narodna stranka biće jedno od najvećih iznenađenja na izborima

Nosilac liste Narodne stranke na republičkim izborima Vuk Jeremić ocenio je danas da će ta stranka biti jedno od najvećih iznenađenja ne predstojećim izborima 17. decembra.

„Ne samo da ćemo preći cenzus, nego ćemo biti jedno od najvećih iznenađenja na izborima. Narodna stranka ima Đorđa Vukadinovića kao kandidata za poslanika, on ne bi ulazio u nešto što će biti ispod cenzusa“, naveo je Jeremić na televiziji N1.

Ocenio je da ukoliko Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu to ne bi bilo poslednje teritorijalno komadanje zemlje, kao i da se od Srbije evropskim predlogom traži da se samouništi.

On je naveo da ekonomskih posledica odbacivanja evropskog predloga za Kosovo po Srbiju neće biti ukoliko se tom problemu pristupi na diplomatski način.

„Da bi bilo demokratije neophodna je država, a u opasnosti smo da je izgubimo ako Srbija prizna Kosovo. Mi nećemo praviti kompromise nakon izbora jer je preduslov da sačuvamo državu, a francusko-nemački predlog je kraj naše države. Od Srbije se traži da prizna Kosovo da bi nastavila iluziju o članstvu u EU“, rekao je Jeremić.

On je najavio da terenska kampanja Narodne stranke počinje za nekoliko dana.

„Za nekoliko dana predaćemo liste za beogradske i pokrajinske izbore. Sami smo sakupljali potpise i mi jedini nastupamo samostalno. Isto kao što smo prikupljali potpise, terenska kampanja počinje u Beogradu bez naročite podrške medija“, naveo je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar