U trendu

Jeremić: Sprovođenje francusko-nemačkog plana vodi ka stvaranju Velike Albanije

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da bi sprovođenje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova bio prvi korak ka stvaranju Velike Albanije i da je zato neophodno da Srbija taj plan odbaci.

„Ako Srbija ne odbaci francusko-nemački plan, Kosovo će postati član UN i za nekoliko godina će se sa Albanijom ujediniti u Veliku Albaniju, jer ne postoji nijedan međunarodni mehanizam koji bi to onda sprečio. Tada će sve srpske crkve i manastiri na teritoriji Velike Albanije preći pod nadležnost Albanske pravoslavne crkve i izgubićemo neke od naših najvećih svetinja“, rekao je Jeremić, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Kazao je i da je očigledno da aktuelna vlast nema snage sa odbaci taj plan i da se zato nada da će na izborima 17. decembra doći do promena i da će građani glasati tako da buduća vlast odbaci plan koji predviđa da „Srbija prizna samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu“.

„Veoma je važno i kako se odbacuje zahtev velikih sila. To nije lako niti diplomatski jednostavno. Morali bismo veštom diplomatijom da preduzmemo odlučne korake. Tvrđe stavove bi trebalo saopštiti na diplomatski način umesto udaranja u grudi i javnog uzvikivanja parola“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je potrebno državno i nacionalno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije koje se mora uspostaviti u Narodnoj skupštini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar