U trendu

Jeremić: Vlast i prozapadna opozicija imaju iste stavove za Kosovu i Metohiji i litijumu

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da se vlast i prozapadna opozicija slažu da bi trebalo kopati litijum u Srbiji i da imaju gotovo isti stav o evropskom ultimatumu za nezavisnost Kosova i Metohije, koji vlast nije odbacila, a predstavnici najveće stranke prozapadne opozicije tvrde da je prihvatanje plana „neminovnost“.

„Jedino je glas za Narodnu stranku siguran izbor za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji odlučnim i nedvosmislenim odbijanjem kosovskog ultimatuma i za očuvanje zdravlja našeg naroda i naše zemlje zakonskom zabranom kopanja litijuma“, rekao je Jeremić za televiziju KTV iz Zrenjanina, a prenela stranka u saopštenju.

Jeremić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Njujorku sa potpredsednikom Evropske komisije Marošom Šefčovičem potpisao pismo o namerama u vezi sa strateškim partnerstvom za snabdevanje EU litijumom, dok je prozapadna opozicija predložila zakon o „ekološkom kopanju litijuma“, što je nemoguće, kako je ocenio.

On je rekao da se i neke stranke desnice zalažu za odbacivanje evropskog plana, ali na nivou parola, a da je za to potrebno više od dobrih namera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar