U trendu

Jerinić: Dogovoreno da opozicija ovog vikenda podnese predlog zakona o promeni prebivališta

Poslanica Zeleno-levog fronta (ZLF) Jelena Jerinić izjavila je da je na sastanku sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dogovoreno da opozicija tokom vikenda podnese predlog zakona kojim bi se građanima koji su promenili prebivalište u prethodnih godinu dana onemogućilo da glasaju na novoj adresi.

Posle sastanka predsednice skupštine Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja o unapređenju izbornog procesa, Jerinić je rekla da je tema sastanka bilo formiranje radnih tela za ispunjavanje preporuka ODIHR i unapređenje biračkog spiska.

Jerinić je dodala da su neki od njihovih komentara bili uvaženi – da se prioritetno radi na preporukama koje mogu biti ispunjene do 2. juna.

Ona je istakla da su tražili da se na prvoj narednoj sednici usvoji da ljudi koji su u prethodnih 12 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novim adresama.

„Druga strana je pitala kako je to moguće, mi smo se obavezali da tokom vikenda dostavimo predlog zakona“, rekla je Jerinić.

Kopredsednica ZLF Biljana Đorđević rekla je da nisu postigli nikakav napredak kada je reč o komisiji za reviziju biračkog spiska.

Očekuje se da nova sednica skupštine, na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada Srbije bude zakazana za 29. ili 30. april.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.