U trendu

JKP Gradska čistoća: Dva radnika kamenicama napadnuta u Zemunu dok su zaprašivali protiv komaraca

JKP Gradska čistoća saopštila je danas da su dva njena radnika napadnuta kamenicama u naselju Altina, u opštini Zemun, u trenutku „sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca metodom hladnog zamagljivanja“.

U saopštenju se navodi da su radnici Slobodan Ilić i Nasif Tafilj napadnuti u četvrtak oko 21 čas, kao i da je do incidenta došlo kada su dva napadača izrazila negodovanje zbog toga što se na tom mestu sprovodi akcija suzbijanja komaraca, pa su ih napali kamenicama, nakon čega su pobegli.

„Prilikom napada nije bilo povređenih, dok je na službenom vozilu koje ekipe Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine koriste za tretman suzbijanja komaraca načinjena velika materijalna šteta“, navodi se u saopštenju.

JKP Gradska čistoća navodi da će biti preduzete sve neophodne zakonske mere, jer je preduzeće u obavezi da zaštiti sve svoje zaposlene i „neće se tolerisati niti jedan vid nasilja“.

U saopštenju se navodi i da su preparati koje ekipe JKP Gradska čistoća koriste za suzbijanja komaraca registrovani u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, „te građani nemaju razloga za strah, niti za ovakvu vrstu neprihvatljivog ponašanja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar