U trendu

Kancelarija: Uhapšen Srbin iz Zvečana bez obrazloženja, nova represija Kurtija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas uhapšen Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

„Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja“, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, „reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente“.

Dodaje se da se „Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, pogođen je kada su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete“.

„Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Kurti na vlasti“, navela je Kancelarija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.