U trendu

Kancelarija za KiM: Politika Prištine da se Srbi isele sa Kosova

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je privođenje Srbina zbog majice sa motivima srpskih manastira još jedan pokazatelj da je „jedina politika prištinskih vlasti- politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda sa konačnim ciljem da se oni proteraju sa svojih vekovnih ognjišta“.

„U prilog tome govori i najnovije privođenje mladog Srbina, Stefana S. (27) zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. Njega je Kurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog kako su rekli ‘vređanja po nacionalnoj osnovi'“, navela je kancelarija.

Dodali su da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose.

„Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar