U trendu

Kecman: Ako optuženi za ubistvo Ćuruvije budu oslobođeni onda je sloboda govora zvaničlno ukinuta

Inspektor Dragan Kecman, čiju je karijeru obeležila istraga o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, izjavio je da je taj slučaj za njega rešen i da će ukoliko optuženi budu oslobođeni značiti da je sloboda govora zvanično ukinuta.

„I prema optužnici i prema prvostepenoj presudi novinar Slavko Ćuruvija ubijen je zato što je kritikovao tadašnju vlast“, rekao je Kecman u emisiji Marker na Insajder televiziji, koja je podsetila da je Kecman vodio istragu.

On je rekao da bi oslobađajuća presuda značila da Apelacioni sud poništava čak dve prvostepene presude, kojima su bivši funkcioneri službe bezbednosti osuđeni na ukupno 100 godina zatvora za ubistvo novinara.

Ocenio je da ako bude oslobađajuća presuda, što, kako kaže, ne želi da prihvati, „onda smo mi u ozbiljnoj situaciji da se zapitamo kao društvo gde idemo, u kom pravcu“.

Kako je Insajder naveo, brojni mediji su, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavili da je doneta oslobađajuća presuda za bivše funkcionere službe bezbednosti, od kojih je prvooptuženi njen nekadašnjih šef Rade Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар