U trendu

Kineski ambasador: Pitanje Kosova rešavati bez dvostrukih standarda

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming izjavio je da pitanje Kosova treba rešavati bez dvostrukih standarda.

U intervjuu za Politiku, Li je rekao da Kina čvrsto podržava napore Srbije da zaštiti svoj nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet.

„Poslednjih godina situacija na severu KiM više puta je pokazala da jednostrane akcije samo podižu tenzije, narušavaju regionalni mir i stabilnost i odmažu konačno rešenje pitanja KiM, što nije u interesu nijedne strane“, naveo je ambasador.

On je dodao da je osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) važan element Briselskog sporazuma i izrazio nadu da će postojeći sporazumi biti sprovedeni u delo, što će pomoći dvema stranama da izgrade međusobno poverenje i pokrenu dijalog.

Li je rekao da Kina podržava pravo srpskog naroda da samostalno bira put razvoja, „suprotstavljajući se spoljnim intervencijama i stvaranju pritisaka“.

„Čestitamo na nedavnom uspešnom održavanju izbora u Srbiji“, rekao je ambasador Kine u Beogradu.

Li je istakao da je sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije prvi takav sporazum između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

„Iako sporazum nije još stupio na snagu, već je pokazao stimulišući efekat, tako da je ulio snažno poverenje i očekivanja u ekonomske trgovinske odnose dveju zemalja“, dodao je kineski ambasador.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar