U trendu

Kineski premijer poziva na otvorene i stabilne globalne lance snabdevanja

Kina se nedvosmisleno protivi protekcionizmu ili bilo kakvom obliku razdvajanja i  Kina čvrsto podržava globalnu saradnju u lancima snabdevanja, izjavio je kineski premijer Li Ćijang.

U obraćanju povodom svečanog otvaranja Prvog kineskog međunarodnog sajma lanca snabdevanja (CISCE) i Globalnog foruma za inovacije i razvoj lanca snabdevanja, 28. novembra, Li je rekao da će Kina biti dublje integrisana u globalne industrije i lance snabdevanja kako bi zajednički izgradila otvorene i inkluzivne industrije i lance snabdevanja, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Kina će pružiti više pogodnosti i bolje garancije stranim investitorima, rekao je premijer i izrazio nadu da će preduzetnici iz sveta igrati aktivnu ulogu.

Li je ukazao na značaj jačanja koordinacije resursa za ključne industrijske lance na globalnom nivou i uzdržavanje od proizvoljnog mešanja u ponašanje tržišta.

„Kina će nastaviti da obezbeđuje svetu visokokvalitetnu kinesku proizvodnju i stabilno kinesko snabdevanje.Da bi izgradila lance snabdevanja, Kina će aktivno promovisati saradnju industrijskih i proizvodnih kapaciteta sa drugim zemljama i navesti zemlje u razvoju da dublje učestvuju“, naveo je.

Premijer je zaključio da Kina čvrsto podržava globalnu saradnju u lancima snabdevanja i da je spremna da radi sa svim stranama na izgradnji otpornijih, efikasnijih i živahnijih industrijskih i lanaca snabdevanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar