U trendu

Klačar (CeSid): Podele u pokretu 'Mi – glas iz naroda' loše će uticati na njihov rejting

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je danas da će podele u pokretu „Mi – glas iz naroda“ loše uticati na njihov rejting i da neće biti u „komotnoj poziciji kao u decembru“.

„Sada odaju utisak površnosti i neozbiljnosti i šalju poruku biračima da nisu sposobni ni unutar sebe da se organizuju na jedan kvalitetan način, a kamoli da preuzmu odgovornost u državi ili Beogradu“, rekao je Klačar za Politiku.

Po njegovim rečima, na nekim narednim izborima ljudi koji su bili deo tog pokreta biće na udaru Srpske napredne stranke i liste Srbija protiv nasilja.

Pokret „Mi – Glas iz naroda“ saopštio je u sredu da je „u toku procesa preobražaja pokreta“ došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, a da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić „demonstrativno napustili pokret“.

Nestorović je izjavio juče da njega „niko ne može da izbaci iz tog pokreta“ jer je „ovlašćeno lice“, što može da se proveri i u Agenciji za privredne registre.

Pokret „Mi – glas iz naroda“ u republičkom parlamentu ima 13 poslanika dok u beogradskoj skupštini ima šest odbornika, što ih čini organizacijom od koje zavisi većina i formiranje nove vladajuće koalicije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.