Koaliciji Biramo Niš večeras omogućem nastavak uvida u birački materijal

 Koaliciji „Biramo Niš“ večeras je, ipak, omogućen nastavak uvida u birački materijal a njihovi predstavnici su poručili da će u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) ostati celu noć, javlja Insajder.

U međuvremenu je donet još jedan džak sa izbornim materijalom, uskoro će početi i sednica GIK a predstavnici koalicije „Biram Niš“ će nastaviti da pregledaju materijal, piše na sajtu te televizije.

Prerhodno je kandidatkinja liste „Biram Niš“ Dragana Milutinović saopštila da im u GIK-u ne dozvoljavaju da nastave da pregledaju birački materijal.

Milutinović je kazala da su članovci GIK-a u 20.00 obustavili dostavu izbornog materijala jer je završeno radno vreme GIK.

Podsetila je da je radno vreme GIK tokom izbornog procesa od 00-24.

„Ne omogućavaju nam uvid u materijal, a to je pretpostavljam smišljeno jer smo apsolutno na svakom biračkom mestu koje smo pregledali našli najgore moguće zloupotrebe“, rekla je ona.

Dodala je da su najveće nepravilnosti otkrivene u vezi sa glasanjem van biračkog mestima, piše na sajtu te televizije.

Kazala je da su podneli krivičnu prijavu protiv sekretarke GIK-a Marine Janković zbog, kako je navela, zloupotrebe službenog položaja i da su obavestili Više javno tužilaštvo.

„Pozivamo građane na strpljenje, ali i na to da brane svoju volju, jer ako su spremni da nam kradu glas, onda su spremni da nam kradu i budućnost“, kazala je ona.

Predstavnici liste „Biramo Niš“ ušli su danas u 16.00 u GIK kako bi izvršili uvid u birački materijal.

Zahtev za uvid podneli su i predstavnici liste Grupe građana „Dr Dragan Milić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.