Kod ‘Ribnikara’ biće do 3. maja postavljena komemorativna umetnička instalacija

Umetnička instalacija biće postavljena u Ulici kralja Milutina, kod Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je 3. maja 2023. godine 13-godišnji učenik ubio devet đaka i radnika obezbeđenja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Kako je najavljeno na današnjoj sednici Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva, radovi na postavljanju te instalacije biće započeti ove nedelje, a biti završeni do komemorativnog dana.

Članovi Radne grupe, kako se dodaje u saopštenju, danas su razgovarali o obeležavanju godišnjice tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve, a precizirane su i potrebe „koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti“.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije „Victim Support Europe“, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.