U trendu

Kofi: Sankcije Vulinu će uticati na odnose SAD i Srbije

Sankcije uvedene direktoru BIA Aleksandru Vulinu uticaće na bilateralne odnose SAD i Srbije, izjavio je danas stručnjak za nacionalnu bezbednost, odbranu i spoljnu politiku američkog Hadson instituta Luk Kofi.

U intervjuu za Glas Amerike Kofi tvrdi da je reč o iznenađućem razvoju događaja navodeći da su SAD prema Vulinu imale blagonakon stav dok je obavljao funkciju ministra odbrane.

„To je pokazatelj koliko brzo politika može da se promeni. I može da bude signal nove vrste angažmana SAD u regionu, spremnosti da se upotrebe određena sredstva za unapređenje američkih interesa“, ukazao je on.

Američki stručnjak navodi da je sada Beograd na potezu, odnosno kakav će biti odgovor vlasti i dodaje da je odluka SAD povezana sa tenzijama u odnosima Srbije i Kosova.

„Siguran sam da će Vlada Srbije simboličnim gestom izraziti svoje nezadovoljstvo. Ali, nisam siguran šta bi još mogla da učini povodom toga. Izuetno je ozbiljna stvar kada se nađete na listi američkih sankcija“, rekao je Kofi.

On je dodao da ne veruje da bi Aleksanar Vulin mogao da bude razrešen dužnosti ali da će se srpske političke elite „iza kulisa pitati da li bi i ko mogao da bude sledeći“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar