U trendu

Koka-Kola Hrvatska potvrdila slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem

Kompanija Koka-Kola Hrvatska potvrdila je danas da je jedan slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem.

Objava je usledila pošto se od juče društvenim mrežama širila poruka sa upozorenjem građanima da ne piju sokove i vode poznatog proizvođača jer uzrokuju hemijske povrede jednjaka i želuca. U poruci se, između ostalog, navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima.

„Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom flašicom našeg pića. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj“, saopštili su iz te kompanije.

Uz to se dodaje da su „u potpunosti otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima“.

Slučaj trovanja jutros je potvrdio i KBC Rijeka budući da je tamo hospitalizovana osoba zbog sumnje na hemijsku povredu jednjaka. Iz bolnice je navedeno da je ta osoba trenutno stabilno i da se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci.

Slučaj je prijavljen policiji koja je saopštila da su 4. novembra primilili prijavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezakoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Policija je o svemu obavestila Državni inspektorat iz kojeg su za regionalnu N1 televiziju rekli da je sanitarna inspekcija obavila uviđaj iz svoje nadležnosti i da je u toku inspekcija.

Riječki Novi list piše da u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svetskog proizvođača koje su uzete u riječkim kafićima.

Stručnjaci zavoda će proveriti njihovu eventualnu kontaminiranost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар