U trendu

Komandant Nacionalne garde Ohaja posetio Generalštab Vojske Srbije

Komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris koji boravi u Srbiji na osnovu plana međunarodne saradnje, posetio je danas Generalštab Vojske Srbije gde je sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Kako je saopšteno iz vojske tokom razgovora je istaknuto da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je uspostavljena pre 17 godina u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i SAD, razvijena i sadržajna i da se konstantno unapređuje. 

Posebno je naglašen značaj zajedničkih aktivnosti u domenu obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane za dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da se proširivanjem saradnje sa vojnog i na civilni sektor otvaraju nove mogućnosti unapređenja odnosa, posebno kroz realizaciju različitih projekata humanitarne asistencije, kojima se stvara dugogodišnji pozitivan efekat na život građana Srbije, a u prilog tome govori i današnje potpisivanje Protokola o saradnji Srbije i američke savezne države Ohaja u Privrednoj komori Srbije.

Potpisani Protokol predstavlja novi okvir za dalji razvoj odnosa u oblastima od zajedničkog interesa.

Pre zvaničnih razgovora u Generalštabu, generala Herisa primio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić a u nastavku posete general Heris će se sastati i sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem i obići će deo jedinica Vojske Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar