U trendu

Konkurs UNS za godišnje nagrade

Udruženje novinara Srbije (UNS) je raspisalo konkurs za godišnje novinarske nagrade, a rok za predlaganje kandidata je 10. decembar.

U saopštenju piše da se nagrade dodeljuju za životno delo i za najbolje novinarskeradove objavljene od 10. decembra 2022. do decembra 2023.

Biće dodeljena nagrada za životno delo za uređivanje „Dimitrije Davidović“, za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“ i nagrada „Bogdan Tirnanić“ za komentar ili kolumnu.

Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ biće dodeljena za doprinos istoriji štampe i novinarstva, a „Zlatna povelja“ za doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Predlog sa naznačenim nazivom nagrade, obrazloženjem i linkovima tekstova, radio i TV priloga treba dostaviti do 10. decembra na „nagrade@uns.rs“.

Nagrade će biti uručene 21.decembra, na Dan UNS-a.

UNS je podsetilo da je konkurs za novinarsku nagradu „Aleksandar Tijanić“ u toku, te da za nju mogu da konkurišu novinari koji rade u medijima u Srbiji.

Mogu konkurisati radovi objavljeni od 28. novembra 2022. do 28. oktobra 2023, a rok za slanje predloga je 28. novembar.

Predlozi sa obrazloženjem i linkovima tekstova, radio i TV priloga treba takođe dostaviti na „nagrade@uns.rs“.

Ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra, na dan kada je rodjen Tijanić, a nagrada će dobitniku biti uručena 21. decembra, na dodeli uručenju nagrada UNS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar