U trendu

Kosovska policija potvrdila da je u selu Banjska našla još vozila, naoružanja i vojne opreme

Kosovska policija potvrdila je danas da je na području sela Banjska zaplenila još jedno blindirano vozilo, dva automobila i bager u kojima je našla „veliku količinu“ naoružanja i vojne opreme.

Tokom akcije sprovedene juče, policija je u tom selu našla između ostalog, automatski bacač granata kalibra 30 milimetara, tešku snajpersku pušku 12,7 milimetara, minobacač 82 mm, dva mitraljeza, 22 automatske puške, dva revolvera, ručnu bombu, 74 okvira za automatsku pušku, devet pancira, uređaje za radio vezu, osam vojnih torni i šest vojnih uniformi.

Iz policije su naveli i da su na području manastira Banjska našli više komada oružja i pancirni prsluk.

U saopštenju su naveli da je situacija u Banjskoj i na severu Kosova trenutno „mirna ali i napeta“.

Kosovska policija je navela da su njihove jedinice stacionirane u blizini građana, te da meštanima pružaju „bezbednost i omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtevima“.

Prethodno je policija u Banjskoj zaplenila veći broj vozila, naoružanje i vojnu opremu vredne po navodima ministra unutrašnjih poslova Dželala Svečlje, oko pet miliona evra.

Iz policije u ovom saopštenju poručuju da su njihove jedinice stacionirane u blizini građana, te da meštanima pružaju bezbednost, omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtevima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar