U trendu

Kovač: Mi – Glas iz naroda se nije razišao, u nedelju izborna skupština

Jedan od sedam osnivača pokreta „Mi – Glas iz naroda“ Mitar Kovač izjavio je danas da se taj pokret nije razišao i da će u nedelju biti organizovana izborna skupština, radi prerastanja pokreta u stranku.

Kovač je za televiziju Prva rekao da jučerašnji događaji i navodi da su pokret napustila dvojica osnivača, Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, nisu poremetili njihove naredne aktivnosti, ali da predstavljaju veliki udar na pokret.

Prema njegovim rečima, pet osnivača je još uvek u tom pokretu, a najveću odgovornost „snose oni koji su ga napustili“.

„Nestorović je hteo da se nametne kao figura koja neće biti između nas sedam, koji upravljamo pokretom, nego da svu vlast prigrabi za sebe“, kazao je Kovač.

Naveo je da Nestorovićeva izjava da nije napustio pokret, već samo sastanak, nije tačna i da je Nestorović već tad najavio i konstituisanje „neke nove svoje političke organizacije ili stranke“.

„Samim tim, on je prestao da bude član pokreta i vladajućeg tela pokreta“, dodao je on.

Kovač je naveo da navodi u medijima o sukobu u Pokretu nisu tačni, dodajući da u velikim organizacijama uvek ima nesuglasica među članstvom, ali ne dolazi do razbijanja partija, organizacija i pokreta, ali da se u njihovom konkretnom slučaju radi o nameri.

„Taj postupak je verovatno dirigovan od strane svih onih kojima ne odgovara jedan ovakav pokret, a njih nije malo. Iznenađenje rezultatom izbora je bilo i za mnoge strane obaveštajne centre moći, ali i za unutrašnju vlast i dobar deo opozicije. Nikome od tih centara nismo bili baš po meri i, nažalost, radilo se ispod žita da dođe do razbijanja pokreta, posebno oko konstituisanja beogradske vlasti“, ocenio je Kovač.

Upitan da li će preostali osnivači promeniti mišljenje oko formiranja vlasti u Beogradu sa Srpskom naprednom strankom, Kovač je kazao da se „predomišljaju oni koji napuste pokret“.

„Meni je žao što je Pavić otišao sa Nestorovićem, možda nedovoljno razmišljajući o tome, ali Nestorović je svojim iskustvom, svojim dosadašnjim političkim delovanjem pokazao kontinuitet da ne može nigde da ostane stabilan i da olako napušta organizacije, partije i pokrete“, kazao je on.

Prema njegovim rečima i Nestorović, kao nosilac parlamentarne liste, i Aleksandar Jerković kao nosilac beogradske liste, „ispadoše preletačevići“.

„Ali to je njihova moralna odgovornost“, dodao je jedan od sedam osnivača pokreta „Mi – Glas iz naroda“ Mitar Kovač.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.