U trendu

Kovačević (Nova D2SP): Vulin momentalno da podnese ostavku

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da bi bilo ko koje je doveden u vezu sa teškim optužbama, kakve je američko Ministarstvo finansija izreklo na račun direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, morao trenutno biti sklonjen sa javnih funkcija.

„Prvo zarad mentalnog zdravlja nacije, a onda i mnogih drugih razloga od kojih je najvažniji bezbednosni“, naveo je Kovačević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, neko za koga se sumnja da se bavio kriminalom, da je upleten u korupcione afere, zloupotrebu javne funkcije, da je omogućio šverc oružja Slobodanu Tešiću, da je umešan u šverc droge, „sa makar malo obraza odmah bi se sam povukao sa funkcije koju obavlja“.

„Naročito ako voli svoju Srbiju i njene građane, jer u suprotnom nas mogu sve naše komšije, baš zbog njega, slobodno nazvati Kolumbijom u srcu Evrope“, ocenio je Kovačević.

Dodao je da ako je Vulin do sada „bio na vrhu ledenog brega obmana, laži i kriminala“, od danas taj breg treba da pada i svi građani Srbije moraju u tome da sudeluju i pomognu svojim saznanjima u čišćenju svih onih koji su u tome učestvovali.

„Čini nam se da gotovo svakoga dana imamo suočavanje sa gorkim istinama zbog kojih pošten narod ni u jednoj zemlji sveta ne može mirno da spava“, kazao je predsednik Nove D2SP.

Kovačević smatra i da su Srbiji hitno potrebni sveopšti izbori, „detaljno češćenje od ljudi koji su kontaminirali živote građana i izvitoperili osnove za dobru budućnost dece“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar