U trendu

Kovačević (Nova – Da se struka pita): Odlazi investitor kojem smo za Mitros dali 5,8 miliona evra

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je da je zastrašujuće što se, po ko zna koji već, uz pomoć vlasti strani investitor okoristio o budžet Srbije, a potom zatvorio fabriku za koju je dobio novac.

„U ovom slučaju je to austrijski Gierlinger Holding Gmbh. Dobio je od Vlade Srbije 5,8 miliona evra da zaposli 300 radnika u Sremskoj Mitrovici, u ‘Mitrosu’, 2016. godine, a juče je obavestio javnost da fabriku zatvara“, istakao Kovačević.

On je podsetio da se Branislav Nedimović, tadašnji ministar poljoprivrede i čovek od poverenja Vlade Srbije i SNS-a, javno hvalio i u visine izdizao ovog investitora. Obećavao je, zahvaljujući Austrijancima, izvoz mesa u Evropu i za Rusiju. Naravno, od najavljenog se ništa nije dogodilo“, kazao je Kovačević.

Predsednik Nove D2SP istakao je da se u Srbiji događa, kako je nazvao „mac-mac ekonomska politika“ koja novcem namamljuje strane investitore da dođu u Srbiju, „baš kao i avlijske mačke kada dozivate masnom slaninom“.

On napominje da je jedino ispravno da se politika subvencija shvati kao privremena i kao kupljeno vreme dok se domaći investitori ne angažuju, jer oni nemaju rezervnu državu u koju će već sa prvim poslovnim nevoljama pobeći.

„Da se ovako nešto dogodilo u aranžmanu Vlade Srbije i domaćeg investitora, siguran sam da bi već bilo hapšenja i ponižavanja pred kamerama RTS-a. Ovako, pojeo vuk magarca, a bojim se da je magaraca sve manje“ rekao je Kovačević.

Dodao je da je sve očiglednija „bežanja“ stranih investitora iz Srbije i da će se Vlada Srbije i SNS sigurno boriti da se ot ome što manje zna u javnosti.

„Interes svih građana Srbije je suprotan tome. Moramo znati ko je odgovoran za ovu lošu procenu. Ko je ispred Vlade Srbije doveo ovog investitora i ko je lobirao za dodelu ogromnog novca? Ako ovo ne saznamo, pronevera i bacanje novca srpskih poreskih obveznika će se sigurno i ubuduće nastaviti“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar