U trendu

Krasnići: Nema zahteva Srba za smenu gradonačelnika u opštinama na severu Kosova

 Kosovski ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići izjavio je da, iako je prošlo više od dva meseca od završetka izrade Administrativnog uputstva za peticiju za smenu gradonačelnika, nijedan Srbin sa severa Kosova nije izrazio spremnost za prikupljanje potpisa za razrešenje gradonačelnika Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka i Severne Mitrovice. 

„Do ovog trenutka nismo dobili nikakvu informaciju od bilo kog predsednika Skupštine opštine da se grupa građana mobilisala i počela da prikuplja potpise za razrešenje gradonačelnika“, rekao je Krasnići, prenosi Kosovo onlajn. 

On je istakao da gradonačelnici imaju podršku kosovske vlade da nastave s radom, ali izrazio sumnju da dvojica gradonačelnika iz redova DPK obavljaju svoj posao kako treba, s obzirom na to da rade iz kancelarija koje su izmeštene iz Opština. 

„Ja kao ministar sumnjam da njih dvojica mogu da odgovore na zahteve građana“, rekao je Krasnići. 

Istakao je da je, s druge strane, gradonačelnik Leposavića iz redova Samoopredeljenja Ljuljzim Hetemi „primer dobre prakse“. 

„Ljuljzim Hetemi se svakodnevno susreće sa građanima. Prvi put imaju gradonačelnika koji je zainteresovan da podrži građane“, naveo je on. 

Smatra da su gradonačelnici Ljuljzim Hetemi i Eden Atić na „visini zadatka“. 

Krasnići je najavio da će Opština Leposavić i Agencija za civilnu registraciju otvoriti kancelarije za izdavanje ličnih karti i pasoša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar