Kreni-promeni: Nismo podržali kandidatkinju SNS za predsednicu Skupštine opštine Zemun

Pokret Kreni-promeni saopštio je danas da su „besmisleni napadi“ Zeleno-levog fronta (ZLF) o navodnoj podršci kandidatkinji Srpske napredne stranke (SNS) za predsednicu Skupštine beogradske opštine Zemun.

U saopštenju se navodi da „začuđuje konstruisanje ove teme budući da SNS nažalost ima većinu i bez bilo kojih odbornika opozicije“.

„Prostom matematičkom računicom je lako proverljivo da odbornici Kreni-promeni nisu mogli dati podršku kandidatkinji za predsednicu opštine, jer ako je od 57 odbornika opštine Zemun 42 glasalo za izbor predsednice Skupštine opštine, tome se nisu mogli protiviti samo odbornici ‘Biram borbu’ kojih ima samo pet, dok odbornika Kreni-promeni ima 14“, navodi se u saopštenju.

Iz Kreni-promeni su naveli da „neće odgovarati na besmislene napade“ opozicionih stranaka i da, umesto rasprava unutar opozicije, pozivaju sve građane da u četvrtak u 8.00 sati prisustvuju protestu ispred Ustavnog suda na koji pozivaju meštani iz doline Jadra, „i na delu dokažu borbu za promene“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.