U trendu

Kreni-promeni počeo kampanju u Nišu: Infrastruktura će se graditi, a pojedinci se neće ugrađivati

Pokret Kreni-promeni započeo je danas predizbornu kampanju u Nišu uličnom akcijom na kojoj su nosilac liste Vladimir Stanimirović i kandidati za odbornike građanima Niša predstavili predizborni program tog pokreta.

Profesor Pravnog fakulteta u Nišu i jedan od kandidata za odbornike u Skupštini grada Niša Mihajlo Cvetković kazao je da tri glavna problema muče građane Niša, korupcija, zdravstvena zaštita i zaštita životne sredine i za svaki od njih pokret Kreni-promeni razradio je program mera.

Da li će, dodao je Cvetković, mere biti realizovane zavisi od toga kako će građani 2. juna glasati.

„Od 3. juna infrastruktura Niša će se izgrađivati, a pojedinci neće moći da se više ugrađuju. To ćemo ostvariti uvođenjem referentnih cena. To su maksimalne tržišne cene koje će grad plaćati na javnim nabavkama“, istakao je Cvetković.

On je rekao da se trenutno mnoge javne nabavke preplaćuju, a kvalitet usluga i proizvoda je nikakav.

„To možemo da vidimo i na primeru fontane u centru Niša koja je duže servisirana nego što je radila“, izjavio je Cvetković.

Prema njegovim rečima, pokret Kreni-promeni kadrovskom politikom ojačaće profesionalce u javnim službama, zaštititi uzbunjivače, a ograničiće moć partijskih funkcionera i njihovu samovolju.

„Postojaće ‘Oko sokolovo’ za partijske funkcionere koji posmatraju Gradsku upravu kao svoj plen. Nama je potreban red, a ne reket“, naglasio je Cvetković.

On je istakao da će se pokret Kreni-promeni posebno pozabaviti zaštitom životne sredine.

„Nećemo dozvoliti da nas žive zazidaju kroz ovaj investitorski urbanizam koji pretvara grad u jednu veliku favelu“, izjavio je Cvetković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.