U trendu

Krivokapić: I nakon sukoba Milatović I Spajić će zajedno uvesti Crnu Goru u EU

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je ocenio je da je razdvajanje predsednika Vlade Milojka Spajića i predsednika Republike Jakova Milatovića „uzbuna za ostale političke aktere“.

Krivokapić koji je u politiku uveo Spajića i Milatovića davši im mesta ministara finansija i ekonomskih poslova, naveo je da je !Milojko danas premijer i prva ličnost vladajuće većine, a Jakov predsednik države i možda budući lider nekog novog političkog subjekta“.

„To znači da Milojko polako, ali sigurno zauzima liberalniji deo biračkog tijela, a Jakov vešto ulazi u konzervativniji deo. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko telo Demokrata i ZBCG“ te je zato „njihovo razdvajanje zapravo uzbuna za ostale političke aktere“, rekao je Krivokapić.

Situacija je takva, smatra on, da će njih dvojica uživati kumulativnu podršku od blizu 60 odsto birača, i to na prvim narednim parlamentarnim izborima 2027. godine.

„A onaj koji nas je rušio zajedno sa DPS-om će završiti na obroncima cenzusa. I dalje sam ubeđen da će njih dvojica zajedno, bez obzira na ispoljene razlike, uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Živi bili, pa videli!“ – poručio je Krivokapić.

Krivokapić je bio prvi premijer pošto je DPS smenjena 2020. godine posle trideset godina vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.