U trendu

Krstonošić: Poništiti lažne izbore u interesu Novog Sada

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić pozvao je novosadsku opoziciju i građane da podrže zahtev liste „Srbija protiv nasilja“ da se ponište svi izbori održani u nedelju 17. decembra.

„Učešće na izborima po naprednjačkim pravilima nema nikakvog smisla i zato se danas moramo izboriti za

poništenje ovih izbora u Beogradu da ne bismo morali da se sutra borimo za poništenje u Novom Sadu“, poručio je Veljko Krstonošić u izjavi za javnost.

Najavio je da će novosadska organizacija Demokratske stranke od januara započeti monitoring u kojem je pratiti sve aktivnosti vlasti koje su u direktnoj i indirektnoj vezi sa izborima, te pozvao opozicione partije i građane da takav nadzor zajedno realizuju.

Monitoringom izbornog procesa, naveo je Krstonošić, biće obuhvaćeno trošenje javnog novca, promene u biračkom spisku na području grada, mediji i svi ostali mehanizmi putem kojih aktuelna vlast oblikuje glasačko telo i lažira izbore.

„Tražićemo i podatke o broju novoprijavljenih prebivališta u gradu i novoupisanih birača jer znamo da će režim sada početi da svoje aktiviste ‘seli’ u Novi Sad“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar