U trendu

Lazović: Protesti 'Srbija protiv nasilja' svake sedmice u Beogradu i još jednom gradu

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da je dogovoreno da se protesti „Srbija protiv nasilja“ održavaju svake sedmice u Beogradu i u još jednom gradu.

Lazović, koji će se kao i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, obratiti na današnjem protestu u Beogradu, kazao je da je ove sedmice protest organizovan i u Nišu, a da slede Novi Sad i Kragujevac.

„Građani mesecima protestuju tražeći ispunjenje zahteva protesta ‘Srbija protiv nasilja’, koje vlast očigledno nema nameru da prihvati. Izbore smo tražili da bismo ispunili te zahteve, ali i zbog ogromnog rasta cena i drugih velikih problema s kojima se Srbija suočava“, rekao je Lazović za N1.

Naglasio je da se protesti nastavljaju u „istoj formi“ i dodao da su oni jedan od načina da se izvrši pritisak za poboljšanje izbornih uslova, kao i za borbu „sa kriminalnom vlašću koja je uzurpirala sve poluge moći“ u Srbiji.

Lazović je dodao da zahtevi protesta ostaju nepromenjeni, navodeći da će opozicione partije istrajati na zahtevima za fer i poštene izbore, na čemu, kako kaže, rade zajedno sa Matjažom Nemecom i drugim evroparlamentarcima koji su najavili učešće u mogućem nastavku međupartijskog dijaloga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar