U trendu

Lazović (ZLF): Učestvovaćemo na izborima, nećemo SNS-u bez borbe prepustiti Beograd

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da je ta stranka svesna da izborni uslovi nisu dobri i da Srpska napredna stranka „nema nameru da odustane od malverzacija“, ali da, iako borba za izborne uslove tek predstoji, ZLF nema nameru da SNS-u „prepušta bilo šta“.

Lazović je na svom Fejsbuk profilu naveo da je na sastanku koalicije „Srbija protiv nasilja“ večeras utvrđen većinski stav da se učestvuje na beogradskim i lokalnim izborima i da se SNS-u ne prepušta bez borbe sudbina Beograda i drugih gradova.

„Žao mi je što su tri organizacije odlučile da ne poštuju odluku većine i odlučile da deo izbora bojkotuju, uprkos našoj želji da ovu borbu vodimo zajedno. Bez obzira na to, ostajemo otvoreni za dalju saradnju i pozivamo ih da zbog teške situacije ne odustaju, već da nam se pridruže u borbi“, rekao je Lazović.

On je kazao da „SNS nikada neće dati fer i poštene izbore“, ali da ZLF nikada neće odustati od borbe.

„Svesni smo da izborni uslovi nisu dobri i da SNS nema nameru da odustane od malverzacija, ali uspeli smo da ih nateramo da ustuknu i prvo ponove pokradene izbore, a zatim i naprave ustupke. Borba za izborne uslove tek predstoji, ali mi nemamo ni pravo ni želju da SNS-u prepuštamo bilo šta. Imamo nameru da ih razvlastimo, mesnu zajednicu po mesnu zajednicu, opštinu po opštinu, grad po grad“, istakao je Lazović.

Na sastanku članica koalicije „Srbija protiv nasilja“ večeras su protiv izlaska na beogradske izbore 2. juna glasali Stranka slobode i pravde, Srbija Centar (Srce), Zajedno i Demokratska stranka, iz koje su nakon glasanja naveli da će se prikloniti volji većine – da se na izbore izađe.

Nakon sastanka beogradski odbor stranke Zajedno je u saopštenju za medije naveo da će, s obzirom na to da nije bilo jedinstvenog stava u koaliciji, izaći na izbore.

Na sastanku koalicije „Srbija protiv nasilja“ za izlazak na izbore su glasali Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.