U trendu

Li Ćijang: U Kinu dobrodošli talenti iz celog sveta

Premijer Kine Li Ćijang priredio je uoči Kineske lunarne nove godine prijem za predstavnike stranih stručnjaka koji rade u Kini i uručio im nagrade za prijateljstvo 2023. godine.

Kako prenosi Sinhua, na prijemu organizovanom 4. februara u Pekingu, Li je uputio pozdrav i iskrenu želju stranim stručnjacima i članovima njihovih porodica, izrazio im zahvalnost na podršci razvoju Kine. Takođe je pažljivo saslušao mišljenja i predloge stranih stručnjaka o razvoju Kine i radu vlade.

Kineski premijer je naglasio da strani stručnjaci igraju važnu ulogu u unapređenju ekonomskog i društvenog razvoja Kine i promovisanju razmene i saradnje između Kine i drugih zemalja.

Li je rekao stranim stručnjacima da Kina energično radi na sveobuhvatnom unapređenju procesa modernizacije zemlje zasnovane na visokokvalitetnom razvoju, što će im obezbediti velike mogućnosti i široki prostor za razvoj.

Li je takođe naglasio da je razvoj Kine razvoj otvorenog karaktera i da su u Kinu dobrodošli talenti iz svih delova sveta.

On je izrazio nadu da će strani stručnjaci nastaviti da učestvuju u razvoju Kine i potpuno ispoljavaju svoje talente u procesu modernizacije Kine, te će nastaviti da služe kao mostovi između Kine i sveta.

Kineska vlada će nastaviti da optimizuje relevantnu politiku, promoviše međuljudsku razmenu, jača zaštitu prava na intelektualne svojine i drugih prava i interesa, kao i da stvara bolje okruženje za talente širom sveta koji će doći da rade i žive u Kini, dodao je premijer.

Tokom simpozijuma, stručnjaci iz Švajcarske, Nemačke, Brazila, Južne Koreje, Tajlanda, Rusije i drugih zemalja održali su govore o saradnji u oblasti naučnih i tehnoloških inovacija, zelenog razvoja i kultivacije talenata, prenosi Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar