U trendu

Lideri Nacionalnog okupljanja zahvalili Zaharovoj za rusku podršku Srbiji

Lideri Nacionalnog okupljanja, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, sastali su se portparolkom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom na marginama zasedanja Organizacije za evropsku bezbednosti i saradnju (OEBS) u Skoplju i tom prilikom izrazili zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Obradović je upoznao Zaharovu sa odlukom vlasti u Prištini da Srbima „zabrani glasanje na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji“.

On je pozvao Rusiju da svojim autoritetom utiče na predstavnike međunarodnih misija na Kosovu da poštuju Rezoluciju 1244 i srpskom narodu omoguće da glasa.

Predsednica Zavetnika naglasila je da je „Rusija najvažniji strateški saveznik Srbije u očuvanju KiM i sprečavanju da lažna država postane deo međunarodnog poretka“, navodi se u saopštenju.

Ona je ocenila potpuno neprihvatljivim zahtev ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da Srbija prekine svaku saradnju sa Rusijom.

U razgovoru je postignuta saglasnost da je očuvanje tradicionalno prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u strateškom interesu obe zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar