U trendu

LSV osudio izjavu Aleksandra Vulina o novinaru i profesoru Dinku Gruhonjiću

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani osudila je danas izjavu bivšeg direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina o novinaru i profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću i pozvala tužilaštvo da procesuira Vulina zbog širenja mržnje.

Predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da poslednja Vulinova izjava o Gruhonjiću predstavlja direktan poziv na ubistvo političkih protivnika i kritičkih pojedinaca.

„Poručujemo Vulinu da zločinačke metode obračuna, koje u svojoj zemlji koristi njegov stvarni šef Putin, ne mogu i nikada neće zaživeti u Srbiji. Zbog toga pozivamo tužilaštvo da reaguje i procesuira Vulina zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje kao i kršenja antidiskriminacionih zakona“, naveo je Kostreš.

Vulin je nedavno izjavio da Gruhonjić „nije mera naše tolerancije, već je mera našeg odsustva samopoštovanja“ i ocenio da on uči studente da je Srbija fašistička država, da je u Srebrenici počinjen genocid, a da su Srbi genocidan narod.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.