U trendu

Lukašenko pozvao Srbiju da odluči kakav odnos želi da ima sa Belorusijom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas Srbiju da odluči kakav odnos želi da ima sa njegovom zemljom.

Na sastanku sa novim ambasadorima Belorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Lukašenko je rekao da treba videti koju politiku Srbija vodi i želi da vodi prema Belorusiji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

„Ako žele (saradnju), onda mora da bude rezultata u oblasti trgovine i ekonomije. Ako žele da mašu repom, grubo govoreći, i da podržavaju evropske i američke sankcije protiv Belorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane“, kazao je Lukašenko.

Lukašenko, koji je danas imenovao nove ambasadore u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Belorusija, ako Zapad i Amerika ne žele da sarađuju sa njom, „čuvati svoje ambasade tamo gde je to neophodno“ i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele saradnju sa Minskom.

„Sarađujemo sa mnogim zemljama. Treba da ojačamo te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti šta ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba“, dodao je Lukašenko.

Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Evropska unija uvela Belorusiji, ali se u avgustu ove godine nije uskladila sa odlukom Evropske unije o proširivanju sankcija Minsku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar