Lutovac (DS): Vučić ne sme da bude glavni i neodgovorni urednik RTS-a

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je danas da RTS ne izveštava profesionalno sa protesta „Srbija protiv nasilja“, i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama utiče na rad Javnog servisa.

Lutovac je za televiziju N1 rekao da predsednik Srbije „svojim izjavama generiše autocenzuru na RTS-u“.

Govoreći o protestu „Srbija protiv nasilja“, na kome je večeras u Beogradu protestna šetnja za krajnji cilj imala RTS, Lutovac je rekao da građani treba da budu informisani o svim važnim pitanjima, a da su „jedno od važnih pitanju ovi protesti koji iz nedelje u nedelju okupljaju ljude koji traže da se zaustavi nasilje u Srbiji“.

„Prema tome, na protestu kada smo bili ispred RTS-a bili su preofesionalni reporteri sa te televizije, i odmah posle toga pojavio se Aleksandar Vučić. On je kritikovao to što je RTS bio profesionalan, i zamerao im je na tome. Odmah posle toga, RTS se vraća na fabrička podešavanja i ponovo je stari RTS, od pre protesta – koji izveštava na neprofesionalni način“, naveo je Lutovac.

Dodao je da je cilj večarašnjeg protesta ispred Javnog servisa podsećanje da imaju obavezu koja stoji u Ustavu Srbije, a to je potpuno, istinito i blagovremeno izveštavanje.

„Mi mislimo da je veoma važno to što se na desetine hiljada ljudi okuplja po 12. put, smatramo da Aleksandar Vučić ne sme da bude glavni i neodgovorni urednik RTS-a i tražimo da se ne bavi tim poslom, jer to nije njegov posao“, istakao je Lutovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.