U trendu

Lutovac i Stojković se ogradili od stava poslanika Jovanovića Ćute

 Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac i kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković ogradili su se od izjave poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute da bi opozicija trebalo da se ujedini oko zahteva za održavanje vanrednih lokalnih izbora u Beogradu u septembru. 

„Što se DS-a tiče, za nas u ovom trenutku prioritena tema su zahtevi građana na protestima. Ako se zahtevi ne ispune, onda da se ide u građansku neposlušnost dok se zahtevi ne ispune, a potom da se formira tehnička vlada koja bi omogućila uslove za slobodne i poštene izbore“, naveo je Lutovac na Tviteru, reagujući na Jovanovićev predlog iznet u dnevnom listu „Politika“. 

I Biljana Stojković se na Tviteru ogradila od Jovanovićevog stava. 

„Ovo je lično Ćutino mišljenje. Mi tražimo ispunjenje zahteva protesta pre bilo kakvih izbora“, istakla je Stojković. 

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da je vreme da se stranke koje su formalni organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, ujedine oko stava da se „održe vanredni beogradski izbori u septembru“ i istakao da ne treba praviti pauze u održavanju protesta nego ih nastaviti i tokom leta. 

„Ove izbore je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će biti organizovani do aprila ove godine u razgovoru s Draganom Đilasom (predsednik Stranke slobode i pravde)“, rekao je za današnji list Politika Jovanović, koji je poslanik i kopredsednik stranke Zajedno. 

On je objasinio da je potrebno izaći i s jasnim političkim stavovima, koji su, kako je naveo, do sada bili aktivistički. 

Po njegovim rečima, „nisu potrebne nikakve pauze, već je potrebno nastaviti pritisak na vlast, a oni koji na društvenim mrežama navode da bi trebalo da napravimo pauzu do septembra za proteste, neka se javno tako i izjase o tome“. 

„Ja još nisam čuo ko je od onih koji šetaju po ulicama bio za tako nešto“, naglasio je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар