U trendu

Lutovac: Rezolucija EP može biti prekretnica za uspostavljanje uslova za slobodne i fer izbore

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da današnje usvajanje Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o izborima u Srbiji, može biti „prekretnica u procesu uspostavljanja uslova za slobodne i poštene izbore u budućnosti“.

Lutovac je u pisanoj izjavi ocenio da taj dokument ima „veliki simbolički značaj“ jer pokazuje „spremnost EU da prekine s praksom podrške stabilokratiji i nedvosmislenu podršku demokratskim procesima u Srbiji čiji su osnov slobodni i pošteni izbori“.

„Rezolucija ima značaj ne samo zbog toga što predstavlja neprihvatanje aktuelne izborne krađe, nego i zato što može biti prekretnica u procesu uspostavljanja uslova za slobodne i poštene izbore u budućnosti. Očigledno je da autokratski režim Aleksandra Vučića zbog toga danima pokušava da svom snagom relativizije ovu rezoluciju i obezvredi njen značaj“, naveo je Lutovac.

Dodao je za opoziciju i demokratske snage u Srbiji rezolucija predstavlja „ohrabrenje za borbu za stvaranje uređene države i društva pravde“.

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) usvojili su ranije danas u Strazburu ubedljivom većinom Rezoluciju o situaciji u Srbiji posle decembarskih izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar