U trendu

Majka dečaka koji je ubio školske drugove proglašena krivom jer ga nije sprečila

Porota u američkoj saveznoj državi Mičigen je majku 15-godišnjaka koji je ubio četiri svoja školska druga, proglasila krivom za ubistvo iz nehata ga nije sprečila da to učini.

Dženifer Krambli (45) je prvi roditelj u SAD osuđen za ubistvo iz nehada zbog masovnog ubistva koje je počinilo njegovo dete.

Tužioci su je optužili da je bila nemarna i dozvolila sinu da ima pištolj i ignorisala njegovo problematično mentalno stanje.

Njenom suprugu Džejmsu će se odvojeno suditi po istim optužbama.

Njihov sin koji sada ima 17 godina, izdržava kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva četiri školskih druga u srednjoj školi u saveznoj državi Mičigen 30. novembra 2021. godine. Uz to je tada ranio sedam ljudi.

Tužioci su rekli da je Dženifer Krmbli imala dužnost prema zakonu u Mičigenu da spreči sina koji je tada imao 15 godina da povredi druge. Ona je optužena da nije obezbedila pištolj i municiju kod kuće i da nije našla pomoć sinu Itanu Krambliju zbog njegovih mentalnih problema.

Proglašena je krivom po četiri tačke optužnice za ubistvo iz nehata, a za svako je maksimalna kazna 15 godina zatvora. Kazna tek treba da bude odmerena i izrečena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar