U trendu

Makao očekuje napredak u ekonomskoj diversifikaciji u novoj godini zmaja

Izvršni direktor kineskog specijalnog administrativnog regiona Makao Ho Iat Seng rekao je da je neophodno preduzeti proaktivne poteze kako bi se ostvario značajan napredak u odgovarajućoj ekonomskoj diversifikaciji u dolazećoj godini zmaja.

U poruci za Kinesku lunarnu novu godinu, Ho je rekao da je prošla godina zeca bila svedok oporavka Makaoa od pandemije i njegovog snažnog razvoja, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

„Daćemo prioritet rastu zone saradnje i bržem tempu rasta i ispunićemo fazne ciljeve postavljene u Master planu razvoja zone intenzivne saradnje Guangdung-Makao u Hengćinu; više ćemo napora uložiti da se sprovede spoljna razmena kako bi se Makao bolje integrisao u ukupni nacionalni razvoj“, rekao je Ho.

Dženg Sincong, direktor Kancelarije za vezu Centralne narodne vlade u Makaou, rekao je u petak da se ove godine obeležava 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine i 25 godina od povratka Makaoa otadžbini.

On je izrazio nadu da će se Makao bolje integrisati u ukupni razvoj zemlje, dati punu ulogu svojim jedinstvenim prednostima i dalje promovisati razmenu i međusobno učenje među civilizacijama.

Dženg je takođe poželeo blagostanje sunarodnicima u Makaou u novoj godini zmaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar