U trendu

Makron ponovo govorio o mogućnosti slanja zapadnih trupa u Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron je ponovo govorio o mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, uz ocenu da bi trebalo da se postavi pitanje da li će Moskva probiti linije fronta i da li je Kijev izneo takav zahtev.

„Ako bi Rusi krenuli i probili linije fronta, ako bi postojao ukrajinski zahtev, što danas nije slučaj, legitimno bi trebalo sebi da postavimo pitanje (učešća zapadnih trupa u borbama)“, rekao je francuski predsednik za britanski nedeljnik Ekonomist (The Economist).

Makron je u danas objavljenom intervjuu kazao da ne bi trebalo a-priori odbacili tu mogućnost, prenosi Frans pres, podsećajući da su zemlje NATO u početku isključile slanje tenkova i aviona u Ukrajinu, ali da su se kasnije predomislile.

„Kao što sam već rekao, ništa ne isključujem, jer pred nama je neko ko ništa ne isključuje“, dodao je šef francuske države.

„Imam jasan strateški cilj: Rusija ne može da pobedi u Ukrajini. Ako Rusija pobedi u Ukrajini, mi više nećemo imati bezbednost u Evropi“, upozorio je Makron i upitao ko može da kaže da bi se Rusija tu zaustavila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.