U trendu

Marsenić (Novi DSS): EU neće uraditi ništa za demokratiju u Srbiji, odgovara im Vučić

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je danas da Evropska unija neće ništa uraditi po pitanju demokratije u Srbiji jer, kako je naveo, na vlasti imaju Aleksandra Vučića koji je kooperativan u njihovim zahtevima vezanim za status Kosova i Metohije.

Marsenić je za televiziju N1, pred konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, rekao da ne treba polagati nade da će Zapad pomoći Srbiji u borbi za demokratski poredak.

„EU će čak sada ubaciti u Poglavlje 35 praktično priznanje secesije, znači tu nema prava, to je kršenje našeg Ustava. Nikome u EU ne smeta očigledan nedostatak demokratije u Srbiji u poslednjih 12 godina“, istakao je potredsednik Novog DSS-a.

Govoreći o današnjoj konstitutivnoj sednici, on je ukazao da ako opozicija ne bi prihvatila mandate, „SNS (Srpska napredna stranka) ne bi imao nikakav problem da bude sam u parlamentu“.

Prema njegovim rečima, ovaj saziv parlamenta će trajati četiri godine, jer je vlast „preuzela velike obaveze prema EU koje mora da ispuni“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar