U trendu

Marsenić (Novi DSS): Ne izaći na izbore 2. juna ako se ne ispune prve dve tačke iz razgovora

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je danas da je njegov stav da opozicija ne treba da prihvati izlazak na izbore 2. juna, već da zahteva ispunjavanje svih postavljenih uslova i odlaganje izbora na jesen.

U saopštenju te stranke navodi se da je Marsenić na televiziji N1 rekao da i dalje postoji migracija fantomskih birača u Beograd, Niš i Novi Sad i da vlast nije ispunila prve dve tačke iz razgovora.

„Treća tačka, to jest vreme održavanje izbora, je bila u funkciji prve dve tačke, da se ostavi dovoljno vremena da se sredi birački spisak i da se izbori kakva takva ravnopravnost u medijima. Do toga nije došlo“, naveo je Marsenić.

On je kazao da su prve dve tačke samo načelno prihvaćene, ali da ne postoji dobra volja vlasti da se bilo šta promeni.

„Imate posla sa nekim ko vas je pokrao pa onda kaže majke mi neću više. Ja im lično ne verujem i na stanovištu da je mnogo bolje da se ostavi rok do jeseni, da bi se ostvarile prve dve tačke. Miloš Jovanović deli taj stav. Ali, pri odluci o izborima, uzećemo u obzir i stav naših lokalnih odbora, koalicionih partnera iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije, kao i to šta odluči ostatak opozicije“, naveo je Marsenić.

Prema njegovim rečima, Novi DSS će sutra ujutru imati sednicu predsedništva stranke gde će doneti odluku o izborima.

„Dok ne ispune svaku tačku koju smo tražili, nema izbora. Izneću taj stav sutra na predsedništvu Novog DSS. Jeste objedinjavanje izbora mala pobeda opozicije, ali trenutak je da istrajemo u pritisku i ispunimo prve dve tačke“, zaključio je Marsenić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.