U trendu

Marsenić (Novi DSS): Preletanje nekog od odbornika opozicije bilo bi izborna krađa

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić izjavio je da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije izgubili izbore u Beogradu i da nemaju većinu, kao i da bi preletanje nekog od odbornika opozicije posle izbora predstavljalo izbornu krađu.

„SNS i SPS su izgubile izbore u Beogradu. Imaju 54 odbornika, a stranke koje nisu bile deo vladajuće koalicije su dobile 56 odbornika. Srbiji danas jeste potrebna stabilnost, ali da bi do te stabilnosti došlo, vlast treba da prestane da radi ono što radi sa medijima i što je radila sa biračkim spiskovima“, rekao je Marsenić gostujući na Juronjuz televiziji, a naveli su iz stranke u saopštenju.

On je kazao da je stav Novog DSS-a da treba da budu organizovani novi izbori u Beogradu, ali pod boljim uslovima, gde bi opozicija imala pristup medijima i mogla da predstavi svoj program.

„Takođe, moraju da se pročešljaju birački spiskovi da se vidi ko zaista živi, a ko ne u Beogradu. SNS hoće da ‘šeta’ 100 hiljada ljudi po Srbiji kako idu izbori u kom mestu i da tako pobeđuje i da to nametne kao neko normalno ponašanje. To ne može“, istakao je potpredsednik Novog DSS-a.

Govoreći o medijskoj situaciji u Srbiji, on je naveo da predstavnici Novog DSS-a na četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom, Prva, B92, Hepi, Pink, nisu imali „ni jedan minut gostovanja u poslednje dve godine“.

Marsenić je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma prekršio Ustav Srbije i izgubio legitimit kao predsednik države.

„Vi danas imate na sajtu Vlade Srbije Ohridski sporazuma u kome piše da će se sprovoditi francusko-nemački sporazum u dobroj volji i hitno. To je suštinski priznanje secesije“, dodao je Marsenić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar