U trendu

Mickoski najavio pregovore sa opozicionim partijama o formiranju nove vlade S. Makedonije

Lider pobedničke partije na parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, VMRO DPMNE, Hristijan Mickoski najavio je večeras da će vrlo brzo početi pregovore o formiranju nove koalicione vlade.

„Za kratko vreme ćemo započeti pregovore sa partijama opozicije za formiranje najbolje koalicije i vlade za našu Makedoniju“, rekao je Micskoski na konferenciji za novinare nakon što je proglasio pobedu na parlamentarnim i predsedničkim izborima održanim u sredu 8. maja.

Istakao je da koalicija oko VMRO DPMNE i njene pristalice imaju razlog za slavlje i pozvao građane da proslave zajedno na trgu „Makedonija“ u Skoplju i na trgovima u celoj Makedoniji.

„A od sutra na posao. I već prepodne ću da održim prvi sastanak na kojem ćemo da utvrdimo principe od kojih nećemo odstupiti za formiranje vlade. Moraju da se promene stvari i te promene da se osete“, rekao je Mickoski.

Na pitanje da li će i partija „Znam“ gradonačelnika Kumanova Maksima Dimitrievskog biti u novoj vladi, Mickoski je rekao: „Mi imamo nameru da razgovaramo sa svim opzicionim partijama koje su nastupile na ovim izborima i da vidimo šta je to što može biti naša tačka povezivanja. Ali to ne zlači da bi svi oni bili deo vlade, koju će predvoditi kolicija VMRO DPMNE ‘Tvoja Makedonija'“.

Lider VMRO DPMNE je ocenio je da su u sredu uveče „konačno poraženi kriminal, korupcija, nesposobnost, tenderi, oduzeta država, nepotizam i još stotinu posledica zbog kojih je država patila, a narod bio razočaran“.

„Poražene su izdaje i podele. Tih stotinak ljudi iz DUI i SDSM koji su mislili da su gospodari naših života, danas boli glava, imaju razlog za to, odgovaraće do poslednjeg. Svako ko je napravio kriminal i korupciju mora da odgovara na osnovu pravde i zakona. Bojkot DUI je, takođe, poražen“, rekao je Mickoski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.