U trendu

Mihailović (POKS): Izbori nisu bili regularni, posledice narodnog gneva snosiće Vučić

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) ocenio je da izborni proces u Srbiji nije bio regularan i izborni uslovi nikad nisu bili gori, te da su uprkos tome zadovoljni izbornim rezultatima koalicije NADA koja je osvojila 14 poslaničkih mandata.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da nije reč samo o izbornoj krađi na dan izbora, vec da to što je predsednik države mimo zakona bio nosilac liste SNS, imao svakodnevna gostovanja u najgledanija emisija, dok su sve opozicione izborne liste imale po 30 sekundi na kraju Dnevnika 2 i to samo u vreme kampanje, ukazuje da izbori nisu bili ni fer, ni demokratski, ni ravnopravni.

„Lideri opozicije su bili izloženi nezapamćenoj orkestriranoj negativnoj kampanji skoro svih medija koje su kupili tajkuni SNS pokradnim novcem u korupciji od građana Srbije. Pored svega toga kampanja je bila svega 45 dana, što je zakonski minimum, a za sve to vreme trajala je funkcionerska kampanja u svim medijima koja je prošli put bila zabranjena poslednjih 15 dana“, izjavio je Mihailović.

Dodao je da se javnost Srbije navikla na neregularnosti i na neravnopravne uslove, pa je postalo normalno da potpisnike za izbornu listu Nade tri dana nakon potpisivanja zovu direktori javnih preduzeća u kojima rade da im daju aneks ugovora za lošije radno mesto, a nekima i otkaz.

„Do koje mere je vlast urušila institucije i demokratske principe, govori podatak da je Telekom MTS dostavio spiskove svojih korisnika, svih građana Srbije, pozivnom centru vladajuće stranke, da ih zovu i proveravaju za koga će glasati. Nikom nije više čudno odakle novac naprednjacima da nude glas građanima za 50 evra ili da donose drva i pakete na kućnu adresu glasačima. Ko je dozvolio socijalnim ustanovama da SNS daju spiskove svojih korisnika da bi ima se nosila pomoć i to u stranačkim dresovima? Da li izbori mogu biri regularni i fer ako 40.000 građana Bosne i Hercegovine prijavite da žive u Beogradu da bi glasali, nudeći im državljanstvo po hitnom postupku i 100 evra nadoknade“, dodao je Mihailović.

Ocenio je da kada na kraju narod izađe na ulicu, SNS optuži opoziciju da hoće da menja vlast na neregularan način.

„Ovo nisu bili izbori, ovo je bila trka u kojoj su opoziciji bile vezane i ruke i noge i naterani su da u tim uslovima učestvuju. U skladu sa uslovima, rezultati su još i odlični. Sve posledice narodnog gneva koji sledi, snosiće isključivo vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem“ zaključio je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar