U trendu

Milivojević (DS): Ovo je borba za slobodu, Al Kapone bi poljubio ruku Vučiću i rekao mu: to kume

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Srđan Milivojević izjavio je da su protesti „Srbija protiv nasilja“ već pokazali da režim nije nepobediv i da „tri stuba njegove vlasti – strah, nasilje i propaganda – više ne daju rezultat“.

„Mi u istoriji nismo imali bahataju vlast i ovo je zenit našeg moralnog posrnuća. Nama je ovde ugrožen građanski i javni moral. Zato izlaženje na protest više nije stvar političkog nezadovoljstva već građanskog vaspitanja i odbrane javnog morala“, rekao je Milivojević za nedeljnik NIN.

Govoreći o očekivanjima od protesta od 1. septembra, on je rekao da je tačno da „deo ljudi govori da ne žele političare jer su podlegli propagandi da su svi isti i da je naša opozicija najgora na svetu“.

„Ta mantra je ubila politički život ovde i mi sada imamo gotovo nemoguć zadatak – da povratimo poverenje da su političke stranke te koje mogu da artikulišu građansko nezadovoljstvo i da ga usmere da ne ide u pravcu anarhije“, naglasio je Milivojević.

Kako je naveo, ovo nije borba za vlast već borba za slobodu. „Ovo je borba protiv okupatora, samo što je naš režim gori od okupatorskog, jer se okupatori trude da im resursi države koju su osvoji što duže potraju, a ovi vladaju po principu: uzmi sad sve što možeš i nosi. Iza njih će ostati spaljena zemlja“, upozorio je Milivojević.

On je rekao da je stvorena „sprega režima Aleksandra Vučića i organizovanog kriminala“.

„Kada bi ovog trenutka Al Kapone ili Vito Korleone ustali iz groba i došli u Srbiju, odmah bi otrčali na Andrićev venac da poljube Vučiću ruku i kažu: ‘To kume, mi smo sanjali da napravimo takvu državu. Ovo nema ni u Boliviji, ni u Ekvadoru“, rekao je Milivojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar