U trendu

Ministar Đurić razgovarao sa italijanskim ambasadorom o evropskom putu Srbije

Šef srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o evropskom putu Srbije, kao i zajedničkom obeležavanju 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Naglasivši da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, Đurić je zahvalio na podršci koju Italija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

„Iako različitih mišljenja i pogleda na određene teme, Srbija i Italija dele partnerske odnose“, rekao je ministar.

Đurić je dodao da, pored nedavnih dešavanja u UN, koja su dovela do dodatnih nesuglasica među zemljama Zapadnog Balkana, Srbija nastavlja da vodi politiku mira i stabilnosti u regionu.

Sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi dve države odlični, ne samo na političkom, već i na privrednom nivou, što potvrđuje i uspešna realizacija dva Poslovna foruma – prošle godine u Beogradu i pre nekoliko dana u Trstu.

Šef srpske diplomatije ukazao je da Srbija želi blisko da sarađuje sa Italijom po svim pitanjima koja su od nacionalnog interesa za obe zemlje, kao i da postoji prostor za unapređenje saradnje, u mnogim oblastima.

Kako se ove godine navršava 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Italije, kao i 15 godina od potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu, sagovornici su istakli da su to važni datumi iz zajedničke istorije koje je potrebno obeležiti na adekvatan način.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.